jídlo

Než si naložíte na talíř. Přemýšlíte o uhlíkové stopě toho, co jíte?

Stejně jako změna klimatu není pouze akademické téma, ani snižování uhlíkové stopy se netýká pouze velkých firem působícím v průmyslu či dopravě. Podílet se na něm můžeme všichni – našimi každodenními volbami. S čím začít?

Stejně jako změna klimatu není pouze akademické téma, ani snižování uhlíkové stopy se netýká pouze velkých firem působícím v průmyslu či dopravě. Podílet se na něm můžeme všichni – našimi každodenními volbami. S čím začít?

Celý článek
0

Anthony Bourdain: Vegani mají strach

Filozofové a vojevůdci, státníci i umělci, lidé moudří i fotbalisté se na tomto místě objevují pravidelně. Ale kuchař zde má premiéru, a není to kuchař ledajaký. Rubrika Tardis si šla tentokrát promluvit o životě s mužem, který byl mnohem více než jen kuchařem.

Filozofové a vojevůdci, státníci i umělci, lidé moudří i fotbalisté se na tomto místě objevují pravidelně. Ale kuchař zde má premiéru, a není to kuchař ledajaký. Rubrika Tardis si šla tentokrát promluvit o životě s mužem, který byl mnohem více než jen kuchařem.

Celý článek
0

Čokoláda bez cukru není čokoláda. V Německu řeší kakaový spor

V Německu vyrobili čokoládu obsahující sto procent kakaa. Protože neobsahuje cukr, nesmí se nazývat čokoláda.

V Německu vyrobili čokoládu obsahující sto procent kakaa. Protože neobsahuje cukr, nesmí se nazývat čokoláda.

Celý článek
0

Komu platíme za české jídlo

Většinu dotací na potravinovou soběstačnost spolknou velké potravinářské a zemědělské firmy

Většinu dotací na potravinovou soběstačnost spolknou velké potravinářské a zemědělské firmy

Celý článek
0

Jak uvařit som tam

Nejradši mám stejně jídla z jednoho hrnce, říká Jiří Štift, šéf pražské restaurace Sia specializované na asijský family dining.

Nejradši mám stejně jídla z jednoho hrnce, říká Jiří Štift, šéf pražské restaurace Sia specializované na asijský family dining.

Celý článek
0

Autoři Hrotu