Princezna Kate si hrála s Photoshopem. A akcie Adobe letí vzhůru

Britská vévodkyně pravděpodobně upravovala svou fotku ke Dni matek ve Photoshopu, nasekala při tom řadu chyb a nahrála konspiracím kolem královské rodiny. Od té doby ale akcie Adobe rostou. Reklama je prostě reklama.

Princezna Kate si hrála s Photoshopem. A akcie Adobe letí vzhůru
Princezna Kate | Shutterstock.com

Je to kauza, který hýbe britskými ostrovy. Princezna Kate byla na operaci, od té doby o ní není příliš slyšet. A když už královská rodina zveřejnila její fotku, provalilo se, že ji někdo velmi neumětelsky editoval ve Photoshopu, prý samotná Kate Middleton. Okamžitě se vyrojily konspirační teorie o tom, co se s populární princeznou stalo. Nepřehledná situace přitom zrodila vítěze, kterého by nikdo nečekal. Je jím společnost Adobe, výrobce Photoshopu. Její akcie totiž letí vzhůru.

Měsíce spekulací o zdravotním stavu vévodkyně měla utnout jediná fotografie. Princezna Kate v objetí svých tří dětí: Princů George i Louise a princezny Charlotty. Snímek měl připomenout Den matek, který letos v Británii připadl na 10. března. Nakonec ale spekulace jen přiživil.

A zatímco se Kate Middleton a královská rodina vyhrabávají ze skandálu, který úpravy napáchaly, společnost, jejíž produkt při úpravách fotografie princezna Kate použila, oslavuje. Photoshop je najednou hitem. Jeho mateřská společnost Adobe totiž zaznamenala po pondělním obchodování nárůst ceny svých akcií, což jen může potvrdit staré přísloví, že jakákoliv reklama je dobrá reklama.

Adobe (ADBE) se tak dostala z pátečních 551,69 dolaru za akcii na pondělních 560 dolarů (skoro 13 tisíc korun). V současnosti dokonce 580 dolarů (asi 13,5 tisíce korun). Novinář zabývající se byznysem Trung Phan přitom připisuje nárůst tržní kapitalizace společnosti na tři miliardy dolarů právě tomu, že princezna Kate přiznala, že použila produkt firmy Adobe.

Server TMZ, který informaci přinesl, sice podotýká, že není jasné, jestli za kolísáním opravdu stojí příběh Kate Middleton a jejích nepříliš vydařených grafických hrátek, všechny náznaky do sebe ale docela zapadají.

Snímek princezny Kate, který spustil konspirační teorie
Shutterstock.com

Lidi přitom baví představa, že vévodkyně sedí doma shrbená nad počítačem a hraje si s Photoshopem stejně, jako to děláme my, běžní smrtelníci. Jeden uživatel na síti X na to téma vtipkoval: „Líbí se mi myšlenka, že Kate Middleton dostala královskou slevu na Adobe Creative Cloud a začala si hrát ve Photoshopu,“ zatímco další dodal: „Palác teď přechází na plnou verzi Adobe, aby opravil fotku upravenou od Kate Middleton.“

Ani humorné odlehčení ale nezabránilo dalšímu živelnému šíření divokých konspiračních teorií o princezně a jejím zdravotním stavu. Oficiální prohlášení Kensingtonského paláce se však nemění: Kate Middleton prostě jen špatně použila Photoshop, aby vylepšila svou fotku pořízenou na Den matek se svými dětmi. Přiznejme si, kdo z nás to už někdy nezkusil?