Nejvyšší šéf Creditasu Hrouda: Mezi Londýnem a Hanou

Finančník Pavel Hubáček přestavěl svou byznysovou říši a značkou Creditas zastřešil celou rozvětvenou skupinu. Architektem změn je mladý bankéř a dnes i nejvyšší šéf Creditasu Jiří Hrouda.

Nejvyšší šéf Creditasu Hrouda: Mezi Londýnem a Hanou
Výkonný ředitel skupiny Creditas Jiří Hrouda | Tomáš Novák týdeník HROT

Pár metrů za recepcí a vstupními turnikety se už mnoho let nachází v jistých kruzích velmi populární kavárna. Jen běžný kolemjdoucí si v ní kávu nedá, dveře do ní se otevírají čipovou kartou a bez pozvání nebo doprovodu vás sem nepustí. Je totiž určená pro místní manažery, významné klienty a předem ohlášené návštěvy.

Ještě do loňského roku to bylo hnízdo byznysmenů napojených na skupinu J&T, která v karlínské budově naproti hotelu Hilton sídlila. Pravidelnými hosty tu bývaly známé figury česko-slovenského byznysu jako Dušan Palcr či šéf J&T Banky Štěpán Ašer a svého času se tu sem tam zjevil i Patrik Tkáč.

Dnes ale budově dominují modro-bílé vlajky a v rohu kavárny se místo Tkáče a spol. radí se svými kolegy olomoucký miliardář Pavel Hubáček. Ten loni budovu od J&T koupil a letos na jaře do ní přestěhoval všechny své firmy od Banky Creditas až po společnosti ze skupiny Unicapital. Právě značka investiční skupiny Unicapital, kam spadají realitní projekty jako Grandhotel Pupp, energetické a zemědělské firmy či síť pečovatelských domů Alzheimercentrum, se má pomalu vytratit a v čele Hubáčkovy skupiny bude svítit hlavně modré logo Creditasu. Právě pod nizozemský holding Creditas B. V. tuzemský finančník „zavěsil“ všechny své aktivity, zatímco dříve stály banka a Unicapital odděleně.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit