Lidovečtí „experti“ brojí proti koksu. Tady končí legrace

Médii probíhají zprávy o tisících důchodců, kteří už měsíce marně čekají na výplatu penze, kterou jim nemá kdo přiznat a vyplatit, ministr sociálních věcí si ale přesto našel chvilku, aby se hodnotně zapojil do debaty o legalizaci, či lépe řečeno regulaci držení a užívání některých drog v Česku

Lidovečtí „experti“ brojí proti koksu. Tady končí legrace
ilustrační foto | Shutterstock.com

Marian Jurečka tvrdě kritizoval národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila. Důvod? Jeden z předních českých expertů na návykové látky v rozhovoru možná trochu neuváženě popustil uzdu fantazii a řekl, že si umí za určitých podmínek představit regulaci nejen u marihuany, ale také u mnohem kontroverznějšího kokainu.

Ministr sociálních věcí se projevil jako opravdový expert. Varoval, že uvolnění pravidel pro kokain, byť ryze hypotetické, je nejlepší cestou do Bangladéše, kde prý drogy decimují mládež nebývalým tempem. Ano, do toho Bangladéše, kde za tvrdé drogy hrozí přinejlepším dlouholeté vězení a přinejhorším trest smrti. Stejnou odborností se blýskli i další hlavouni z KDU, kteří křečovitě vtipkovali jako jeden muž o PROdrogovém koordinátorovi.

Pozorování lidovců, kteří v křeči z preferencí propadajících se na úroveň statistické chyby hledají chytlavé téma k vybuzení voličů, by vlastně bylo skoro veselé. Bohužel ale hrozí, že jejich falešné kokainové argumenty zbourají dlouhodobou snahu o rozumný zákon, který by vyvedl z nelegality stovky tisíc lidí kouřících neškodnou marihuanu. A to legrační není.