Na horské dráze. Zimní sezona je stále nejistá

Týden před Vánocemi horský byznys stále neví, co ho čeká. Zima bude každopádně chladná: z pohledu počasí i tržeb.

Na horské dráze. Zimní sezona je stále nejistá
ilustrační foto | Shutterstock.com

Podobných schůzek v posledních týdnech proběhlo po Česku mnoho. Nervózní investoři a jejich neméně ustaraní manažeři horských areálů se během nich zkoušejí nachystat na nemožné. Na nadcházející horskou sezonu plnou nejistot a omezení. Veselé povídání to většinou není. 

Nebylo tomu jinak začátkem prosince ve zbrusu novém sídle investiční skupiny J&T na pražské Invalidovně. Setkání v zasedací místnosti s označením Kupka s působivým výhledem na Rohanské nábřeží hostilo představenstvo společnosti Melida, která provozuje v Česku nejprominentnější areál ve Špindlerově Mlýně.

„Jedeme z kopce,“ pronesl jindy sarkastický Ladislav Maroul, ostřílený obchodník s mercedesy a dlouholetý parťák Antonína Charouze. Dnes ve špindlerovském areálu z pozice místopředsedy představenstva zastupuje zejména zájmy někdejšího šéfa ČEZ Martina Romana, toho času na studijním pobytu v Londýně, který průběh představenstva sleduje na dálku. Podobně jako například nepřítomný plzeňský advokát Daniel Volopich, který je také členem představenstva Melidy. 

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit