„Ježíš byl Slovan.“ Jak se bioložka Peková definitivně zdiskreditovala

Bioložka Soňa Peková po covidu zabrousila také do genetiky a jen potvrdila, že ji skutečně nelze brát vážně.

„Ježíš byl Slovan.“ Jak se bioložka Peková definitivně zdiskreditovala
Soňa Peková | Profimedia.cz

Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka Soňa Peková dostala v počátcích pandemie čínské chřipky. Bojem proti ministerstvu zdravotnictví za možnost provádět testy na covid si získala sympatie odpůrců vládního přístupu k řešení pandemie. Postupem času ale přicházela se stále divočejšími teoriemi a předpověďmi, například tou o samovolném zmizení covidu do Vánoc 2020.

Velkým varováním, že to s její vědeckou erudicí nebude slavné a že motivace mohou být jiné než molekulárně-biologické, bylo tvrzení, že máme být vděční Vladimiru Putinovi za „speciální vojenskou operaci“ na Ukrajině. Díky ní se prý podařilo zničit tajné biolaboratoře, v nichž Kyjev připravoval bůhvíjaké biologické zbraně.

Kdo i přesto považoval Pekovou za možná trochu excentrickou, stále ale erudovanou vědkyni, dostal poslední a největší ránu na začátku března. Bioložka v rozhovoru pro Nadační fond Svědomí národa vášnivě obhajuje panslovanskou ideu, mocně raženou právě Rusy.

Genetické testy prý prokázaly, že Slované jsou prastarý národ, jehož hlavní slabinou je příliš holubičí povaha. „Slované by si nejraději obhospodařovali svá políčka, někomu na Západě to ale vadí,“ prohlašovala s vážnou tváří vědkyně o Slovanech, tedy i o Rusech, kteří ze všeho nejraději hospodaří na políčkách v sousedních, zhusta neslovanských zemích.

To nejlepší ale přišlo v samotném závěru interview: z historických pramenů podle Pekové vyplývá, že ústřední postava křesťanství, Ježíš, byl modrooký blondýn hovořící nesrozumitelnou řečí. Jediné logické vysvětlení prý je, že byl také Slovan.

Diskuse o tom, jestli se vědkyně zbláznila, díky tomuto výroku považujeme za uzavřené.