Piráti? Ano, bude líp

„Máme program pro každého,“ prohlásil při zahájení předvolební kampaně šéf koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš. Jeho slova docela zapadla, ostatně jako většina programových bodů zmíněných na akci. 

Daleko více veřejným prostorem rezonoval posměch, že progresivní koalice při startu kampaně připomínala spíš pánský klub finančních poradců v modrých korporátních uniformách než moderní stranu. Jedinou ženou na mítinku byla pirátka Olga Richterová. Pokud ale člověk pomine tuto pěnu dní, slib programu pro každého a následné nahlédnutí do tohoto programu jsou záležitosti podstatně zajímavější.

U pamětníků musí nutně vyvolat déjà vu – vzletná slova o středovém programu, který zemi posune dále, zbaví ji korupce, udělá z montovny moderní ekonomiku a každý si v něm najde to své, až nápadně připomínají fráze, které při vstupu do politiky trousil Andrej Babiš. Také on sliboval všechno všem, a o pár let později dokonce přišel s „vlastní“ knihou vizí pro budoucnost Česka. A také on tvrdil, že není ani pravice, ani levice. „Hnutí ANO je tu pro všechny,“ dušoval se.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit