Memoriál Viktora Černomyrdina

Již déle než rok běží česká verze osvědčeného formátu Memoriál Viktora Černomyrdina, který vždycky chtěl to nejlepší, ale dopadlo to jako vždycky. Týdeník Hrot přináší další díl, tentokrát pod názvem „Výběrko na testy do škol“. Člověku, který napsal do zadání, že lze vybrat i testy, jež by detekovaly přítomnost koronaviru u školáků výtěrem rekta, by nebožtík Viktor Stěpanovič musel udělit metál první třídy s řetězem Za předvídavost. Jen díky bdělému zásahu nového ministra zdravotnictví se děti podařilo ušetřit tohoto invazivního zážitku a odvrátit další blamáž. Ale i tak jde o napínavý proces, který se vyplatí sledovat.

Sledovat se rovněž vyplatí budoucnost energetiky. „S tím, že uhlí jednoho dne skončí, jsem samozřejmě počítal. Ne už s tím, že to bude tak rychle,“ říká v rozhovoru byznysmen Petr Paukner. Uhlí je mrtvé, co bude dál?

Náš spolupracovník Robert Břešťan prolustroval výroční zprávy různých institucí o tom, jak Česko (ne)funguje, od Nejvyššího kontrolního úřadu a Národní rozpočtové rady na téma hospodaření ve veřejných rozpočtech přes Bezpečnostní informační službu až po ročenku Ústavního soudu, a všude je to ohledání stavu truchlivé, ale poučné.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit