Komentář: Venezuelské ďáblovo lejno znovu na scéně. Pomůžou Rothschildi?

Země s největšími ropnými rezervami na světě je už sedm let v bankrotu, celkem dluží 154 miliard dolarů a USA na ni teď obnovily sankce. Vše mají zachránit bankéři od Rothschildů  

Země s největšími ropnými rezervami na světě je už sedm let v bankrotu, celkem dluží 154 miliard dolarů a USA na ni teď obnovily sankce. Vše mají zachránit bankéři od Rothschildů  

Celý článek
0

Prodloužená ruka Číňanů. Nová zjištění jsou pro TikTok zdrcující

Novinářská zjištění nahrávají oprávněnosti zákazu TikToku v USA. Informace od zaměstnanců potvrzují, že nad sítí oblíbenou zejména u dětí a dospívajících mají čím dál větší kontrolu Číňané. Naopak vliv lokálního managementu prý oslabuje.

Novinářská zjištění nahrávají oprávněnosti zákazu TikToku v USA. Informace od zaměstnanců potvrzují, že nad sítí oblíbenou zejména u dětí a dospívajících mají čím dál větší kontrolu Číňané. Naopak vliv lokálního managementu prý oslabuje.

Celý článek
0

Německá elektrická síť narazila na strop. Oranienburg u Berlína nedovoluje nové přípojky

Elektrická distribuční síť se dostala nedaleko Berlína na své limity. Modernizace a přizpůsobení pro decentralizované zdroje vyžaduje obrovské investice, které v mnoha případech chybí.

Elektrická distribuční síť se dostala nedaleko Berlína na své limity. Modernizace a přizpůsobení pro decentralizované zdroje vyžaduje obrovské investice, které v mnoha případech chybí.

Celý článek
0

Investice jsou dnes vzhledem k pandemii nejisté. Do čeho tedy investovat?

Investujte do nejrychleji rostoucího medvěda na světě – Maple Bear.

Investice jsou dnes vzhledem k pandemii nejisté. Do čeho tedy investovat?
Studenti školky a základní školy Maple Bear v Kyjevě na Ukrajině | foto Maple Bear

Poptávka po kvalitním vzdělání nebyla nikdy vyšší, především v oblasti předškolního vzdělávání. Tento obor očekává v nejbližších letech prudký růst, způsobený demografickými změnami, především růstem počtu domácností střední třídy se dvěma příjmy a přibýváním obyvatel v městských oblastech, který vyvolává růst potřeby kvalitního vzdělávání.

Jedna ze společností v oblasti vzdělávání, která udržela růst a otevírá stále nové pobočky, je Canadian Maple Bear Global Schools, největší a nejrychleji rostoucí vzdělávací franšíza, síť bilingvních škol, která používá kanadský vzdělávací model. Společnost v roce 2021/2022 otevře více než 150 nových škol po celém světě (Brazílie, Mexiko, UAE, Austrálie, USA, Singapur, Čína a další, včetně zemí střední a východní Evropy).

Maple Bear roste obzvlášť rychle ve střední a východní Evropě. Otevřel zde již několik škol a školek. V Bulharsku zahájila provoz základní škola v Sofii v době nejpřísnějšího lockdownu roku 2020. To nezabránilo bulharským rodičům ocenit kvalitu kanadského dvojjazyčného vzdělávání a dnes má škola již 120 žáků, dlouhý seznam zájemců a hledá další vhodnou budovu, aby je mohla všechny přijmout. V Kyjevě na Ukrajině otevřela základní škola a školka v září a již nyní splnila svůj plán počtu zapsaných žáků pro tento rok. Nachází se v moderní budově s kapacitou pro 500 dětí. Stejná situace je v Rumunsku, kde ve městě Cluj-Napoca nastoupilo do dvou školek ze sítě Maple Bear přes 140 dětí. Další školky se letos otevřou v Bělehradě a Tiraně a další přibude v Sofii. Maple Bear plánuje v expanzi v tomto regionu pokračovat a v příštích třech až pěti letech zde otevřít více než padesát školek a škol.

Franšíza Maple Bear přichází do České republiky

Maple Bear Global Schools, kanadský lídr v dvojjazyčném vzdělávání, otevírá nové školy v regionu a plánuje otevřít školy a školky i v České republice – v Praze, Brně a Ostravě. „Česko je pro Maple Bear důležitý trh s velkým potenciálem. Hledáme lokální franšízanty, kteří by provozovali místní Maple Bear dvojjazyčné školy a školky. Vidíme v regionu vysokou poptávku od rodičů, kteří hledají pro své děti kvalitní vzdělání, a to jim můžeme nabídnout,“ říká Yann Bidan, General Manager Maple Bear Central and Eastern Europe.

Vstup Maple Bear Global Schools na český trh otevírá skvělou obchodní příležitost pro české podnikatele ve vzdělávání, kteří se chtějí spojit s jedním z nejlepších vzdělávacích systémů a učebních metod na světě. Franšízový model může být atraktivní i pro majitele existujících soukromých škol, kteří chtějí diverzifikovat a zlepšit svou nabídku. I když covidová omezení zpomalila vstup značky na český trh, v jiných zemích nové školy Maple Bear úspěšně otevřely a těší se z velkého množství šťastných studentů i rodičů a z dlouhých řad dalších zájemců.

Maple Bear je nejrychleji rostoucí a největší značka škol na světě s více než 550 školami ve 30 zemích: škola na každém kontinentě planety!

Co je klíčem k úspěchu Maple Bear?

„V mezinárodních hodnoceních je kanadský vzdělávací systém jedním z nejúspěšnějších na světě. Podle International Student Assessment System (PISA) jeho studenti středních škol dosahují skvělých výsledků ve čtení, matematice a vědách. Díky tomu je Kanada mezi pěti nejlepšími zeměmi světa a první mezi anglicky hovořícími zeměmi,“ vysvětluje Canadian Academic Director of Maple Bear CEE a expertka na vzdělávání Irena Korbabich-Putko.

Canadian Maple Bear Global Schools

Za úspěchem sítě Maple Bear stojí několik faktorů: poskytuje svým lokálním franšízovým partnerům nepřetržitou akademickou podporu týmu 200 kanadských trenérů, 50 tvůrců učebních osnov, kanadského akademického ředitele a také lokální CEE tým, který podporuje operační procesy, marketing a plánování. Franšízanti se stávají členy globální sítě, která dává rodičům záruku kvalitního vzdělání a péče o jejich děti a školám možnost spolupráce a sdílení zkušeností.

Všichni učitelé škol pod hlavičkou Maple Bear jsou pravidelně školeni a mají stálou podporu od kanadského akademického týmu. Mají plný přístup ke vzdělávacím materiálům, které vytvářejí kanadští experti, a ty pak používají ve svých třídách. V průběhu celého roku poskytuje místním učitelům podporu také kanadský akademický ředitel. Aby byla zaručena vysoká kvalita výuky, zajišťuje také pravidelná školení učitelů a místních akademických ředitelů.

Proč rodiče tolik oceňují kanadské vzdělávání?

Kromě kanadských vzdělávacích metod, které patří prokazatelně k nejlepším, je Kanada světovým lídrem v dvojjazyčném imerzním vzdělávání. Výzkumy potvrzují, že čím dříve jsou děti vystaveny druhému jazyku, tím lepší je jejich startovní pozice. Dvojjazyčnost je víc než prostá znalost dvou jazyků. Zlepšuje různé mentální funkce a sociální schopnosti. Podle nejnovějších výzkumů mají bilingvní děti větší schopnost soustředění, multitaskingu, řešení problémů a snadno se přizpůsobují změnám. Může také dojít k odložení některých nemocí, jako je demence či alzheimer, až o pět let.

Yann Bidan uvádí i třetí výhodu: „Maple Bear má na trhu vzdělávání unikátní pozici – všude ve světě jsou školy Maple Bear registrovány jako lokální bilingvní školy. Splňují místní požadavky na vzdělání a dodržují místní školní osnovy navíc ke kanadskému programu a kanadským metodám. Ale zároveň tyto školy patří do globální sítě, která jim dává stabilitu a záruku dětem i rodičům, že o ně bude dobře postaráno ve skutečných i virtuálních učebnách.“

Maple Bear Program

„Maple Bear program je navržen tak, aby rozvíjel celé dítě – fyzicky, intelektuálně, emocionálně a sociálně – a předal mu dovednosti, které bude potřebovat pro výzvy 21. století,“ říká Rodney Briggs, předseda představenstva a zakladatel Maple Bear Global Schools. 

„Kanada je světový lídr v bilingvním imerzivním vzdělávání. Je také průkopníkem v zavádění vzdělávacích strategií, které se zaměřují na rozvoj specifických kompetencí, jež jsou pro 21. století kritické (například kritické myšlení, budování charakteru, kreativita, inovace, digitální a počítačová gramotnost). Tyto dovednosti jsou klíčem pro úspěch našich dětí v rychle se měnícím prostředí,“ dodává Lenna Glade, Vice President Academic v Maple Bear Global Schools.