Byznys Beckham funguje. Z manželů ale vydělává jen David, Victoria snižuje ztrátu

Plný stadion Inter Miami, Lionel Messi na hřišti, smlouva s Katarem na propagaci mistrovství světa, dokument na Netflixu či reklama na Maserati. Pro fotbalovou legendu Davida Beckhama se zdá být vše růžové – jako dresy týmu, do kterého investoval. David Beckham a jeho žena Victoria totiž v roce 2022 více než zdvojnásobili příjmy svého obchodního impéria.

Byznys Beckham funguje. Z manželů ale vydělává jen David, Victoria snižuje ztrátu
David a Victoria Beckhamovi | foto BAKOUNINE / Shutterstock.com

Dvojnásobné příjmy

DRJB Holdings, společnost, která spravuje veškeré příjmy Davida Beckhama ze sponzorských aktivit a kreativního obsahu, si může mnout ruce. Předloni více než zdvojnásobila své příjmy na necelých 73 milionů liber. Zisk před zdaněním ale naopak o více než polovinu klesl, zhruba na jedenáct milionů liber.

Tato čísla čteme v době, kdy bývalý záložník Manchesteru United či Realu Madrid prodal za stovky milionů liber 55procentní podíl své investiční firmy DB Ventures americké společnosti Authentic Brands. Pozitivní výsledky DRJB podpořilo také Studio 99, což je produkční společnost Davida Beckhama, která pro Amazon natočila životopisný film o snookerovém hráči Ronniem O’Sullivanovi „The Edge of Everything“.

Katar platí

Beckham je na občasnou nepřízeň části populace zvyklý, připomeňme si moment, kdy se na mistrovství světa v roce 1998 nechal proti Argentině vyloučit, a nechal tak svůj tým na holičkách. Když tehdy Beckham dorazil zpět do Anglie, nastalo peklo.

Negativní reakci, byť ne tak prudkou, vyvolalo také jeho partnerství s Katarem. Britský Guardian psal, že Katařané zaplatili za svou propagaci a propagaci mistrovství světa ve fotbale v roce 2022 Beckhamovi zhruba 150 milionů liber, v přepočtu astronomické čtyři miliardy korun. Beckham natočil video, kde stát prezentuje a podporuje. A ani slovo o lidských právech nebo podmínkách zahraničních dělníků v zemi.

Victoria snižuje ztrátu

O úspěchu, alespoň částečném, může mluvit i manželka Davida, Victoria Beckhamová. Její příjmy z módní a kosmetické značky se za rok 2023 zvýšily o 44 procent na 58,8 milionu liber, a to díky zvýšené poptávce po řadě luxusních produktů pro péči o pleť a také díky jejímu debutu na Paris Fashion Week. Podnik Victorie Beckhamové, který od uvedení své módní značky v roce 2008 nebyl v zisku, tak snížil předloňské provozní ztráty z 3,9 milionu na necelý milion liber.