výživa

Kolik druhů polévky je možné uvařit ze starého chleba?

Naši předkové plýtvali jídlem méně než my. Jídlo bylo vzácné, a navíc existovala spousta dobrých rad, co se zbytky

Naši předkové plýtvali jídlem méně než my. Jídlo bylo vzácné, a navíc existovala spousta dobrých rad, co se zbytky

Celý článek
0

Smrt módního trendu? Zájem o umělé maso klesá

Koronavirus a inflace odhalily, že umělé maso je zbytný luxus. Jeho obliba zmizela rychleji, než přišla

Koronavirus a inflace odhalily, že umělé maso je zbytný luxus. Jeho obliba zmizela rychleji, než přišla

Celý článek
0

Vědci našli lék na podvýživu. Pomoci mají bakterie

Martin Schwarzer spolu s kolegy popsal specifický kmen probiotických bakterií, který by mohl pomoci řešit následky podvýživy

Martin Schwarzer spolu s kolegy popsal specifický kmen probiotických bakterií, který by mohl pomoci řešit následky podvýživy

Celý článek
0

Nevyhazování jídla je sebeklam. Vyhodíme ho třetinu

Plýtvání potravinami je celosvětový problém. Řešení je přitom snadné, stačí začít u sebe

Plýtvání potravinami je celosvětový problém. Řešení je přitom snadné, stačí začít u sebe

Celý článek
0

Dali jste si předsevzetí zhubnout? „Zázračné“ diety vás nezbaví špeků, ale peněz

Na lidi s nadváhou cílí podvodníci s programy na hubnutí. Chtějí využít novoročních předsevzetí

Na lidi s nadváhou cílí podvodníci s programy na hubnutí. Chtějí využít novoročních předsevzetí

Celý článek
0

Moderní lidé, hlavně ti z měst, přišli zhruba o polovinu střevních bakterií

Velkou část střevních bakterií měli lidé společnou se svými opičími „bratranci“. Změna stravy, důkladná hygiena a antibiotika ovšem tuto dávnou bohatost zničily. 

Velkou část střevních bakterií měli lidé společnou se svými opičími „bratranci“. Změna stravy, důkladná hygiena a antibiotika ovšem tuto dávnou bohatost zničily. 

Celý článek
0