sucho

Bursíkův kůrovec aneb Křivoklát v plamenech

Plameny v Českém Švýcarsku jsou minulostí, ale vášně nechladnou.

Plameny v Českém Švýcarsku jsou minulostí, ale vášně nechladnou.

Celý článek
0

Pohleď, drahá, hoří les. Požáry lesa tu byly vždycky, jen jsme si už odvykli

Co dělat v Česku, kde je veřejnost na kontrolované vypalování lesa nepřipravená a kde ponechání přirozenému vývoji chápe jako nedbalostní trestný čin?

Co dělat v Česku, kde je veřejnost na kontrolované vypalování lesa nepřipravená a kde ponechání přirozenému vývoji chápe jako nedbalostní trestný čin?

Celý článek
0

Proč stromy v Praze nefungují? Koruny stromů pokrývají méně plochy než v jiných metropolích

Městská zeleň může u nadcházejících voleb sehrát významnou roli. Diskuse o ní se bohužel smrskává na otázku parkovacích míst nebo chlubení politiků, kolik stromů kde vysázeli.

Městská zeleň může u nadcházejících voleb sehrát významnou roli. Diskuse o ní se bohužel smrskává na otázku parkovacích míst nebo chlubení politiků, kolik stromů kde vysázeli.

Celý článek
0

Potravinová a energetická krize spustí vlnu nepokojů. Jak předejít nejhoršímu?

Prudce rostoucí ceny potravin a pohonných hmot se přidávají k již existujícím důvodům k nespokojenosti. Mnoho zemí zažije do konce roku pouliční bouře.

Prudce rostoucí ceny potravin a pohonných hmot se přidávají k již existujícím důvodům k nespokojenosti. Mnoho zemí zažije do konce roku pouliční bouře.

Celý článek
0

Chytrá Amálie. Na klimatické změny s hi-tech čidly a senzory

Vědci na Křivoklátsku zkoušejí, jak by mohla fungovat krajina ve druhé polovině 21. století.

Vědci na Křivoklátsku zkoušejí, jak by mohla fungovat krajina ve druhé polovině 21. století.

Celý článek
0

Jestli chceme zachránit zdravou krajinu pro naše děti, musíme začít hned

Třicet miliard ročně na to, aby se našim dětem žilo stejně příjemně jako nám, je nic, říká rektor České zemědělské univerzity, profesor Petr Sklenička.

Třicet miliard ročně na to, aby se našim dětem žilo stejně příjemně jako nám, je nic, říká rektor České zemědělské univerzity, profesor Petr Sklenička.

Celý článek
0