maso

Češi nejí maso: Jeho produkce loni klesla na nejnižší úroveň od roku 2000

Výroba masa v Česku loni klesla o 2,6 procenta na 435 908 tun. Je to nejnižší úroveň nejméně od roku 2000. Přímý nákup mléka od výrobců loni naopak stoupl o 1,6 procenta na 3138 milionů litrů.

Výroba masa v Česku loni klesla o 2,6 procenta na 435 908 tun. Je to nejnižší úroveň nejméně od roku 2000. Přímý nákup mléka od výrobců loni naopak stoupl o 1,6 procenta na 3138 milionů litrů.

Celý článek
0

Proč chtějí farmáři „vyhladovět“ Paříž a Brusel? Bojí se laciného hovězího z Kanady a jablek z Chile

Aktuální protesty farmářů ve Francii a Belgii ukazují na problémy spojené s politikou Bruselu. Zemědělci se obávají laciné konkurence z Jižní Ameriky, nechtějí ale přijít ani o podporu zelené nafty.

Aktuální protesty farmářů ve Francii a Belgii ukazují na problémy spojené s politikou Bruselu. Zemědělci se obávají laciné konkurence z Jižní Ameriky, nechtějí ale přijít ani o podporu zelené nafty.

Celý článek
0

Američané přestávají jíst hovězí. Steaky a burgery si dopřávají už jen „boomeři“

Pouhých dvanáct procent Američanů je zodpovědných za konzumaci celé poloviny hovězího masa v zemi. Většinu z oněch „vyvolených“ tvoří muži narození po druhé světové válce.

Pouhých dvanáct procent Američanů je zodpovědných za konzumaci celé poloviny hovězího masa v zemi. Většinu z oněch „vyvolených“ tvoří muži narození po druhé světové válce.

Celý článek
0

Smrt módního trendu? Zájem o umělé maso klesá

Koronavirus a inflace odhalily, že umělé maso je zbytný luxus. Jeho obliba zmizela rychleji, než přišla

Koronavirus a inflace odhalily, že umělé maso je zbytný luxus. Jeho obliba zmizela rychleji, než přišla

Celý článek
0

Rozežrané lidstvo aneb Kolik toho vlastně sníme

Česko-americký vědec Václav Smil varuje, že lidstvo začíná projídat podstatu Země.

Česko-americký vědec Václav Smil varuje, že lidstvo začíná projídat podstatu Země.

Celý článek
0

„Dekarbonizace“ masa? Připravte se na méně steaků a nový mindset

Málokdy na to myslíme, když do nákupního košíku pokládáme růžovou šunku nebo šťavnatý kus hovězího, ale je to tak: produkce masa a živočišná výroba celkově je jedním z největších původců klimatických změn.

Málokdy na to myslíme, když do nákupního košíku pokládáme růžovou šunku nebo šťavnatý kus hovězího, ale je to tak: produkce masa a živočišná výroba celkově je jedním z největších původců klimatických změn.

Celý článek
0