Šance Čechů na světovou první ligu? Zlaté ručičky musí nahradit zlaté mozky

Blíží se konec globalizace, nebo ne? V dnešním ultra propojeném světě těžko říct. Šance Čechů je ale v tom, že i čínským součástkám dají přidanou hodnotu.

Blíží se konec globalizace, nebo ne? V dnešním ultra propojeném světě těžko říct. Šance Čechů je ale v tom, že i čínským součástkám dají přidanou hodnotu.

Celý článek
0

Dluh Ukrajiny roste, Kyjev žádá Západ o odklad či částečné odpuštění splátek

Restrukturalizace by se měla týkat zhruba jedné pětiny zahraničního dluhu Ukrajiny, který nyní dosahuje dvaceti miliard dolarů (474 miliard korun)

Restrukturalizace by se měla týkat zhruba jedné pětiny zahraničního dluhu Ukrajiny, který nyní dosahuje dvaceti miliard dolarů (474 miliard korun)

Celý článek
0

Kutná Hora, Trosky, Český ráj a píšťaly. Jindřich ze Skalice se vrací v novém Kingdom Come

Čekání je u konce. Vývojáři z Warhorse Studios ukázali, na čem pracovali posledních šest let. A nejde o nic jiného, než o pokračování příběhu Jindřicha ze Skalice, který chce pomstít smrt svých rodičů.

Čekání je u konce. Vývojáři z Warhorse Studios ukázali, na čem pracovali posledních šest let. A nejde o nic jiného, než o pokračování příběhu Jindřicha ze Skalice, který chce pomstít smrt svých rodičů.

Celý článek
0

Velká krokodýlí pizza expanze

Po roce a půl od otevření první pobočky plánuje Crocodille rozšíření svého konceptu pizzerií. Více než restaurací mají být fast foodem.

Velká krokodýlí pizza expanze
360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích | foto Crocodille

Bagetové impérium Petra Cichoně Crocodille se před časem pokusilo prorazit s novým pokrmem. První pizzerie nazvaná 360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích však úplně neplnila očekávání. Firma proto po roce a půl od otevření celý koncept překopala a nyní chce rychle otevřít další pobočky. 

„Byla to více restaurace, teď je to více fast food,“ nastiňuje základní změnu Jitka Remsová, marketingová manažerka sítě restaurací Bageterie Boulevard, která pod Crocodille rovněž spadá. 

Podle ní je pizzerií-restaurací na trhu spousta, v segmentu rychlého občerstvení proto vidí pro pizzu od Crocodille větší potenciál. Z menu tak například zmizelo víno, větší důraz je naopak kladen na rozvoz zákazníkům.

Na přelomu září a října otevře pobočka v Karlíně a brzy nato další v obchodním centru Nový Smíchov. Následovat by měly restaurace mimo hlavní město. Cílem je, jak říká Remsová, otevření zhruba čtyř pizzerií ročně. První pobočky bude společnost provozovat napřímo, u dalších je v plánu spolupráce s franšízanty.

360pizza funguje na bázi samoobslužných kiosků, kde si zákazník sestaví pizzu podle vlastních preferencí. Číslovka v názvu odkazuje na počet sekund, které by měl zákazník v ideálním případě na objednávku nejdéle čekat.

Crocodille podle posledních zveřejněných čísel za rok 2018 dosáhl tržeb ve výši 979 milionů korun, skončila však ve ztrátě 677 tisíc.