Evropa je ekonomickým obrem, ale politicky je stále trpaslíkem. Je čas to změnit

Instituce Evropské unie vznikly pro potřeby bezpečnějšího, méně ekonomicky propojeného světa.

Instituce Evropské unie vznikly pro potřeby bezpečnějšího, méně ekonomicky propojeného světa.

Celý článek
0

Praze chybí 85 tisíc bytů. Ceny ale nejsou přepálené, dál porostou, říkají developeři

Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla. Prodalo se jich téměř dvaapůlkrát více než před rokem, nabídka ovšem klesla. A ceny budou dál růst. Však jen za posledních 10 let vyskočily o 150 procent.

Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla. Prodalo se jich téměř dvaapůlkrát více než před rokem, nabídka ovšem klesla. A ceny budou dál růst. Však jen za posledních 10 let vyskočily o 150 procent.

Celý článek
0

TikTok v USA asi fakt zakážou. Skončil nám život, šílí influenceři

Američtí uživatelé TikToku se šikují poté, co zákaz sociální sítě přijala i druhá komora Kongresu. Podle influencerů je zákon diskriminační a ničí jim podnikání. Pravděpodobně na něj zareagují smrští soudních žalob.

Američtí uživatelé TikToku se šikují poté, co zákaz sociální sítě přijala i druhá komora Kongresu. Podle influencerů je zákon diskriminační a ničí jim podnikání. Pravděpodobně na něj zareagují smrští soudních žalob.

Celý článek
0

Velká krokodýlí pizza expanze

Po roce a půl od otevření první pobočky plánuje Crocodille rozšíření svého konceptu pizzerií. Více než restaurací mají být fast foodem.

Velká krokodýlí pizza expanze
360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích | foto Crocodille

Bagetové impérium Petra Cichoně Crocodille se před časem pokusilo prorazit s novým pokrmem. První pizzerie nazvaná 360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích však úplně neplnila očekávání. Firma proto po roce a půl od otevření celý koncept překopala a nyní chce rychle otevřít další pobočky. 

„Byla to více restaurace, teď je to více fast food,“ nastiňuje základní změnu Jitka Remsová, marketingová manažerka sítě restaurací Bageterie Boulevard, která pod Crocodille rovněž spadá. 

Podle ní je pizzerií-restaurací na trhu spousta, v segmentu rychlého občerstvení proto vidí pro pizzu od Crocodille větší potenciál. Z menu tak například zmizelo víno, větší důraz je naopak kladen na rozvoz zákazníkům.

Na přelomu září a října otevře pobočka v Karlíně a brzy nato další v obchodním centru Nový Smíchov. Následovat by měly restaurace mimo hlavní město. Cílem je, jak říká Remsová, otevření zhruba čtyř pizzerií ročně. První pobočky bude společnost provozovat napřímo, u dalších je v plánu spolupráce s franšízanty.

360pizza funguje na bázi samoobslužných kiosků, kde si zákazník sestaví pizzu podle vlastních preferencí. Číslovka v názvu odkazuje na počet sekund, které by měl zákazník v ideálním případě na objednávku nejdéle čekat.

Crocodille podle posledních zveřejněných čísel za rok 2018 dosáhl tržeb ve výši 979 milionů korun, skončila však ve ztrátě 677 tisíc.