Válka miliardářů na spadnutí. Super Maria vyzve čistič z Hané

Na česko-slovenském byznysovém poli se schyluje k další těžké bitvě. Petr Kellner si hodlá došlápnout na slovenského miliardáře v problémech Maria Hoffmanna

Válka miliardářů na spadnutí. Super Maria vyzve čistič z Hané
Finančník Mario Hoffmann vsadil skoro vše na obří koňský areál v Šamoríně a výzkum léků proti Alzheimerově chorobě. Kvůli dluhům si znepřátelil Petra Kellnera. | Trend

V úterý 13. října je v dejvické budově PPF Gate, sídle skupiny nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, poněkud neklidno. Vrcholí mediální obchod desetiletí, který z PPF udělá jednoho z největších mediálních hráčů v regionu, ne-li vůbec největšího. Po potvrzení nákupu skupiny CME a jejích televizí v pěti evropských zemích se do světa rozletí zpráva, která mimo jiné prozradí, kdo bude novým šéfem CME.

Mezitím ve zdejší kavárně Cafe Sofa, trochu stranou hlavního dění, rozmlouvají dva muži. Sedí k sobě křížem u největšího stolu v podniku, s odstupem, snad aby vyhověli čerstvě zavedeným pravidlům proti šíření čínské chřipky.

Mluví hlavně muž v černém tričku s šedivými zdánlivě rozcuchanými vlasy. Jeho krátce střižený společník s podobně prošedivělou kšticí a v zeleném svetru spíše pozorně naslouchá. Hovor Petra Kellnera a jeho dlouholetého byznysového spojence Richarda Benýška, majitele lesů a polností na Hané a také univerzálního krizového manažera, se ale netýká Novy ani televizního byznysu na Balkáně.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit