Valenta plánuje pro Parlamentní listy televizi

Ivo Valenta se nejdříve stáhnul ze dvou regionálních televizí a plánoval i prodej Parlamentních listů. To si však rozmyslel a web chce naopak rozšířit o televizi.

Valenta plánuje pro Parlamentní listy televizi
Ivo Valenta | Tomáš Novák týdeník HROT

Krize spojená s koronavirem má na mediální byznys dvojí dopad. Kvůli zvýšenému zájmu o zpravodajství vykazují média rekordní sledovanost a čtenost, na druhou stranu bojují s finančními problémy kvůli odlivu inzerentů. 

Vlastník hazardního a hotelového impéria Synot a senátor Ivo Valenta se nakonec rozhodl vsadit na první variantu. Ukončil rozjetá jednání o prodeji serveru Parlamentní listy s dvěma českými zájemci a kontroverzní web naopak plánuje rozšířit o internetovou televizi.

„Máme milion návštěvníků a médium jde prudce nahoru. Řekl jsem si proto, že je škoda to prodat. Budeme naopak investovat do internetové televize,“ řekl týdeníku Hrot Valenta. Inspirovat se chce u slovenského deníku Pravda, ve kterém rovněž drží podíl. TV Pravda rozjela vysílání v říjnu před dvěma lety.

Pravdu, stejně jako Parlamentní listy, ovládá Valenta skrze společnost Our Media, ve které drží 75procentní podíl. Zbylou čtvrtinu vlastní Michal Voráček, pod jehož taktovkou má televize vzniknout. Kanál by měl být zaměřen na zpravodajství a rozhovory. Veškeré plány jsou však na samém počátku a termín spuštění ani konkrétní podobu vysílání nechtěl Valenta předjímat.

Valenta už dříve pro Seznam Zprávy uvedl, že se z mediálních aktivit stáhne v případě opětovné kandidatury na senátora v podzimních volbách. Loni na podzim se tak Our Media zbavila třetinového podílu v regionálních stanicích TV Praha i TV Slovácko. Z původní trojice regionálních kanálů tak v tuto chvíli drží už jen 55 procent v TV Brno 1. 

Rozhodnutí posílit Parlamentní listy však neznamená, že by Valenta s obhajobou senátorského křesla už nepočítal. Podle svých slov stále není definitivně rozhodnut.