Unicorn zajistí dobíjení pro Komerčku. Obsluhuje už dva tisíce stanic

Společnost ChargeUp ze skupiny Unicorn získala dalšího velkého zákazníka. Firma bude řídit dobíjení elektromobilů pro Komerční banku.

Unicorn zajistí dobíjení pro Komerčku. Obsluhuje už dva tisíce stanic
ilustrační foto | Zdroj: ChargeUp (publikováno se svolením)

IT skupina Unicorn Vladimíra Kováře je klíčový dodavatel pro energetiku, stále větší roli však hraje i na poli elektromobility. Společnost ChargeUp spadající pod Unicorn, která zajišťuje instalaci a provoz dobíjecích stanic pro elektromobily, včetně robustního systému vzdáleně řídícího a regulujícího dobíjení, získala dalšího velkého zákazníka.

ChargeUp nově dodá 89 dobíječek pro Komerční banku. „Do konce března je v plánu instalovat celkem 62 dobíjecích stanic v pražské pobočce ve Stodůlkách, čtrnáct stanic na Václavském náměstí a třináct ve školicím centru v Libohošti,“ upřesnil Ondřej Synek, obchodní ředitel ChargeUpu. Jde jen o první fázi, následovat by měly další stanice v pobočkách v regionech.

Počet dobíjecích bodů ve správě Unicornu v Česku se tak přiblíží tisícovce. Celkem se  ChargeUp stará o 900 dobíjecích bodů, mezi zákazníky patří třeba řetězec Billa či Teplárny Brno. Dvě stovky dobíječek provozuje společnost také v mladoboleslavském areálu Škody Auto. Podle Centra dopravního výzkumu bylo přitom loni v Česku celkem 1 525 veřejných dobíjecích bodů, což vypovídá o pozici, jakou ChargeUp na trhu má.

Ještě více dobíječek však česká firma spravuje v zahraničí. Konkrétně ve švédském Göteborgu řídí 1,1 tisíce stanic, do konce roku by se jejich počet měl zvýšit na 1,5 tisíce. O zakázky v dalších evropských městech se společnost uchází.