Úchyl na cestách

Zapomeňte na pláže, all inclusive, památky a suvenýry. Zde je průvodce zážitky, za nimiž chcete cestovat doopravdy – jste-li ten typ.

Úchyl na cestách
ilustrační foto | Profimedia.cz

Dobře víte, jak to dopadne. Ne nadarmo je společná dovolená pro rodinné vztahy stejně prima jako trojnásobné stěhování. Napřed zrušíte životní pojistku, abyste vyhověli své lepší polovičce; že jste jí letos ty Maledivy přece slíbili. Pak přesvědčíte ratolesti, že pejsek s vámi opravdu do letadla nemůže. Ne, nebude se mu stýskat. 

Postupem času zjistíte a vyřešíte, že není místo na nohy, že toalety jsou příliš daleko, že je moc horko, že ručníky nejsou tak pěkně složené jako loni, že místní vypadají jako cikáni, že ve vaší destinaci není tak levně, jak jste doufali, že ten přívěšek už nemají, že pivo nestojí za nic a nakonec, aby se k potížím přidalo ponížení, že takovouhle dovolenou byl všem čert dlužen. 

Kratší o částku, která vypadá jako telefonní číslo, se sežehnutým obličejem a mírně provinilým pocitem úlevy se o dva týdny později vytrmácíte z ruzyňského letiště. Odevzdaně naložíte patřičně vyboulené kufry do auta, a když pozdě večer dorazíte domů, sednete k počítači a začnete to celé plánovat nanovo.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit