Týden v médiích XV

Týden v médiích XV
Robert Urban a Emma Smetana v chystaném seriálu Eliška a Damián. | foto Marek Novotný

Předsedou rady pro vysílání zůstává Mencl

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání si na svém aktuálním zasedání zvolila vedení na další dva roky. Ve funkci předsedy byl potvrzen Václav Mencl (v radě je za ODS), který radě předsedal od června 2021 dosud. Místopředsedy se stali Milan Bouška (za ODS) a Jiří Maceška (za ANO), dva ze tří dosavadních místopředsedů. Třetí místopředsednický mandát má do konce srpna Daniel Novák (za KSČM).

Rada pro vysílání má být podle zákona třináctičlenná, po nedávném odvolání Daniela Köppla (za ANO) má dvanáct členů. Koncem května byli členy zvoleni Marek Poledníček navržený koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a nominant Pirátů a STAN Petr Buchta. Po čerstvých obměnách bude mít v radě od července nejvíc zástupců aktuální vládní koalice, a to pět. Čtyři členové jsou za ANO, dva za SPD a jeden za KSČM. 

Po osmnácti letech se vrací Big Brother

Na české a slovenské televizní obrazovky se vrátí světově nejúspěšnější reality show Big Brother. Na podzim ji do programu zařadí tuzemská Nova a slovenská Markíza (obě ze skupiny CME), které tuto show vysílaly před osmnácti lety. Big Brother svého času redefinoval formát reality show a odstartoval nový směr televizní zábavy. Podstatou formátu, který byl poprvé uveden v roce 1999 v Nizozemsku a vysílal se už ve více než sedmdesáti zemích světa, je nepřetržité sledování života soutěžících kamerami a mikrofony v uzavřeném domě. V průběhu soutěže jsou postupně vyřazováni, kdo zůstane, vyhrává. 

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit