Tady se rozhodne o Dukovanech

Bezpečnost tendru na jádro je tématem číslo jedna: hodnotí se ve speciálních místnostech, bez telefonů i internetu

Tady se rozhodne o Dukovanech
ilustrační foto | Tomáš Novák, týdeník Hrot

Na bezpečnost je při přípravě projektu na stavbu nového jaderného zdroje v Dukovanech kladen ten nejvyšší důraz. Zvláštním bezpečnostním opatřením podléhá i samotné hodnocení nabídek od tří uchazečů o stavbu nového bloku. Podílí se na něm na 180 zaměstnanců Skupiny ČEZ a několik jednotlivců od dodavatelů, kteří pomáhají s vyhodnocováním částí nabídek, na něž nemá vlastní experty přímo ČEZ.

Přísná pravidla

Posuzování probíhá ve zvlášť zabezpečených a chráněných prostorech, které mají zvláštní karty na vstup, nemůže do nich vstoupit každý zaměstnanec, ale pouze ti, kteří mají oprávnění a byli předem prověřeni. Hodnoticí prostory jsou celkem tři, nacházejí se v centrále společnosti ČEZ v Praze a v jaderných elektrárnách Temelín a Dukovany.

V těchto zabezpečených prostorech jsou pracovní stanice, na kterých jednotliví experti mají k dispozici příslušné části nabídky. Počítače nejsou připojené k internetu. Každý hodnotitel má přístup pouze ke své části nabídky, kterou hodnotí. K celým nabídkám má přístup velmi omezený okruh zaměstnanců.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit