Svět vzhůru nohama, jazz hraje dál

Osmý ročník mezinárodní fotografické soutěže Jazz World Photo 2021 zná třicítku finálových fotografií, které zároveň tvoří letošní putovní výstavu

Svět vzhůru nohama, jazz hraje dál
Ralf Dombrowski, Německo

I přes pandemii covidu-19, která v roce 2020 ochromila celý svět a téměř znemožnila pořádání kulturních akcí, se díky vytrvalosti organizátorů a nadšení samotných fotografů podařilo nepřerušit historii mezinárodní soutěže a uspořádat její další ročník: 187 fotografů z 36 zemí světa zaregistrovalo své snímky s jazzovou tematikou. Fotografie byly pořízeny v minulém roce na hudebních akcích po celém světě.

Luciano Rossetti, Itálie

Sophie Coninová, Francie

Osmičlenná mezinárodní porota pak tradičně hodnotila anonymní, pouze očíslované snímky. „Počet fotografií zaregistrovaných do aktuálního soutěžního ročníku předčil naše očekávání. Také jsme rádi, že je mezi účastníky stále více žen fotografek. Jen ve finálovém výběru jich je hned sedm,“ říká Ivan Prokop, spoluzakladatel a organizátor soutěže.


Giuseppe Cardoni, Itálie

Jarek Rerych, Polsko

I letos je nejvíce přihlášených fotografií z Itálie, Francie a Polska. Mezi třicítkou nejlepších snímků mají své zastoupení i Česko, USA, JAR, Jižní Korea, Japonsko, Švýcarsko, Německo, Ukrajina a Rusko.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit