Svět podle Twitteru. Soud definitivně vyřešil případ Borůvka

Na jaře 2017 musel z Bernu odejít velvyslanec Karel Borůvka kvůli, řekněme, zběsilému tweetování své ženy. Soud nyní definitivně potvrdil, že státní správa jeho odvoláním nechybovala.

Svět podle Twitteru. Soud definitivně vyřešil případ Borůvka
Alena Borůvková ráda psala na Twitter - často, vášnivě a většinou bez rozmyslu. Za léta svého tweetování pozurážela, koho mohla. | Profimedia.cz

Diplomat Karel Borůvka býval svého času náměstkem ministra zahraničí a v červenci 2014 odjel do Bernu, aby se stal velvyslancem ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Zaměstnankyní ministerstva zahraničí bývala i jeho žena Alena, které zároveň jen těsně uniklo křeslo místopředsedkyně sociální demokracie. Kariéra to byla z obou stran více než dobrá, jenže Alena Borůvková kromě toho ráda psala na Twitter – často, vášnivě a většinou bez rozmyslu.

Za léta svého tweetování pozurážela, koho mohla. Osobně si vyřizovala účty se státními úředníky či novináři, přičemž do jejího arzenálu patřily výrazy typu: „Opilá, zdrogovaná, pošahaná lůzo.“ Detaily rozebírat nebudeme, stačí podotknout, že hbitými prsty paní velvyslancové se zabýval i tehdejší ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit