Speciální postelová operace. Rusové selhávají nejen na bojišti, ale také v sexu

Válka na Ukrajině a sankce stresují Rusy a ti kvůli tomu ztrácejí zájem o sex.

Speciální postelová operace. Rusové selhávají nejen na bojišti, ale také v sexu
ilustrační foto | Shutterstock.com

Tvrdí to alespoň moskevský server Lenta.ru, který věnoval vlivu speciální vojenské operace (tak se v kremelském argotu přezdívá přepadení Ukrajiny) na dění v ruských postelích rozsáhlý, byť poněkud šablonovitě napsaný článek. Vysledovat to lze prý třeba z internetových diskusí nebo z poklesu zájmu Rusů o nákup sexuálních hraček.

Například Sergej Ivanov, zakladatel sítě Sexshopů Amatus a Muzea erotického umění v Omsku, serveru potvrdil, že od března se výrazně propadl jak maloobchodní, tak velkoobchodní prodej sexuálních pomůcek. Zrušen musel být i plánovaný erotický veletrh.

Jaro je podle Ivanova v ruských sexshopech plonkové vždy (lidé jsou finančně vyčerpaní po Vánocích, navíc musejí investovat do letního oblečení, někteří drží pravoslavný půst, a ještě k tomu začíná chatařská sezona), ovšem vliv „specoperace“ je podle něj zřejmý: „Spotřebitel přišel o příjmy nebo se polekal nadcházející nejistoty ve světě i v Rusku a odložil svoje touhy.“ Přidaly se i ryze praktické problémy, když někteří výrobci erotického zboží – například Pipedreams či Lesso – ukončili své angažmá v Rusku.  

Dřív stačil pohled

O stresu a následném postelovém nesouladu svědčí také různé internetové diskuse a příspěvky. Například na serveru Woman.ru lze dle zmíněného článku najít četné stížnosti zklamaných žen na to, že jejich partneři už v ložnici nepředvádějí to, co kdysi předváděli.

V jednom z těchto komentářů si například jistá (údajně) osmnáctiletá dívka poměrně expresivně stěžuje, že erekce jejího pětatřicetiletého přítele má najednou k dokonalosti daleko. Dřív prý stačilo, „když se na mě podíval“, teď ho prý ovšem musí stimulovat „polibky a tak dále“, ale výsledek prý stejně za mnoho nestojí.

Nevíme samozřejmě, zda za tuto malou partnerskou tragédii opravdu může speciální vojenská operace, ovšem pravda je, že každodenní konzumace zpráv (o pravdivosti některých z nich si můžeme myslet, co chceme) typu „v Podněstří kdosi zápalnými lahvemi zaútočil na kasárna“, „britští důstojníci řídí boje na ukrajinské frontě“ či „polský premiér označil „ruský svět“ za rakovinový nádor“ k pevnosti ruské erekce zjevně nepřispívá.

Jeden by se nad ložnicovými trabli ruských okupantů docela s chutí popásal, má to však jednu docela zásadní chybu: nás Čechy trápí stres a nejistota taky