Havlíček vs. Hřib aneb Souboj neschopných

Havlíček s Babišem „křtili“ obchvat kolem středočeské Roudnice – sotva honorace místo opustila, změnila se silnice opět ve staveniště se zákazem vjezdu

Modernizovaná D1 je v prvotřídní kondici, pochvaloval si ještě na konci srpna dvojministr Karel Havlíček po jedné z mnoha inspekcí na „úplně nové dálnici“. Minulý týden se ale ukázalo, že kondice možná není prvotřídní, ba že nejspíš není ani druhotřídní. Ředitelství silnic a dálnic ve čtvrtek oznámilo, že bude muset kvůli popraskanému betonu zavřít a znovu opravit asi osmisetmetrový úsek D1 mezi 65. a 66. kilometrem směrem na Prahu. Povrch by prý v opačném případě nepřežil ani letošní zimní sezonu.

Nový pikantní náboj tak dostala přestřelka o to, kdo je při rekonstrukcích dopravní infrastruktury neschopnější – Karel Havlíček a jeho pukající dálnice, nebo Zdeněk Hřib, jemuž pod rukama kolabuje doprava v Praze?

Miloš v kampani

Spor původně rozpoutal „nadstranický“ prezident Miloš Zeman, když se před několika dny v otevřeném dopisu zapojil do předvolební kampaně a vyzval pirátského pražského primátora k rezignaci. Důvodem měly být právě nezvládnuté opravy komunikací v hlavním městě.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit