Skupina DRFG postaví logistické parky za dvě miliardy

Investiční skupina DRFG vybuduje nové logistické areály v Královehradeckém kraji a v polském regionu Horního Slezska v celkové tržní hodnotě zhruba dvě miliardy korun

Skupina DRFG postaví logistické parky za dvě miliardy
Areál v Týništi nad Orlicí | foto DRFG

Jeden park vznikne v Týništi nad Orlicí, kde DRFG už jednu halu, kde aktuálně sídlí firma Cataler z koncernu Toyota, postavila. V lokalitě nyní vyrostou dvě další haly, které nabídnou více než 26 tisíc metrů čtverečních skladovacích ploch. Celková pronajímatelná plocha objektu tak naroste na 40 tisíc metrů čtverečních.

Další projekt pak vyroste v polském regionu Horního Slezska, konkrétnš ve městech Sosnovec a Vladislav. V Sosnovci se logistická hala nachází v sousedství distribučního centra Amazonu v regionu Horního Slezska, který je jedním z nejvýznamnějších logistických hubů v Evropě. „Je zde vynikající napojení na dálnice A1 a A4 a přímý přístup do Katovické aglomerace (2,3 mil. obyvatel), vynikající dopravní napojení na zbytek Polska a Česka,“ komentuje Jan Pelíšek, ředitel DRFG Polska. Nová logistická hala InPost Wodzisław je též v regionu Horního Slezska s vynikajícím napojením na dálnici A1 mezi Katovicemi a Ostravou.

Hala se staví na klíč nájemci společnosti InPost, která je lídrem na trhu automatických výdejních boxů a jedna z nejrychleji rostoucích firem v Polsku a v regionu Střední a východní Evropy. Její aktuální tržní kapitalizace dosahuje sedm miliard eur a firma plánuje i další expanzi do Evropy.

Nové haly budou vybudovány dle aktuálních standardů ESG, díky využití pokročilých technologií tedy budou maximálně šetrné k okolí a životnímu prostředí. Obě nové budovy tak cílí na získání mezinárodní zelené certifikace BREEAM na úrovni Very Good. 

„Skupina tímto projektem posiluje svoji pozici v aktuálně nejdynamičtějším realitním sektoru průmyslových a logistických nemovitostí, který těží zejména z dlouhodobě akcelerujícího boomu e-commerce a tlaku na navýšení zásobovacích kapacit. Silná poptávka a omezená nabídka nových pronajímatelných ploch tak v tomto segmentu zajistily historicky nejnižší míru neobsazenosti,“ uvedl Peter Hlaváč, generální ředitel DRFG.