Rukavice dolů! Miliardáři se rvou o hokej

Developer Petr Dědek se rozhodl ovládnout český hokej. Majitel hokejových Pardubic ale narazí na těžkého soupeře – berounské miliardáře z Tipsportu.

Rukavice dolů! Miliardáři se rvou o hokej
Miliardář Petr Dědek koupil Dynamo Pardubice a teď chce obchodovat s marketingovými právy celé ligy. | Profimedia.cz

Do Česka dostal prestižní golfovou šňůru PGA, malý hokejový zázrak se mu povedl už před 12 lety v rodném Vrchlabí, které díky němu hrálo druhou nejvyšší soutěž. Letos se rozhodl vrátit slávu pardubickému Dynamu, když jej získal do svého držení od města. Petr Dědek patří mezi mladou generaci českých miliardářů, selfmademanů, kteří ke svému zbohatnutí nepotřebovali privatizace a obchodní války. I proto vrchlabskému elektrotechnikovi   sebevědomí rozhodně nechybí. Ostatně jeho hokejové plány nabývají úctyhodných rozměrů. 

„To vše je teprve začátek,“ říká trochu tajemně Dědek, který oznámil svůj záměr převzít vedle tradičního východočeského klubu také obchod s marketingovými a televizními právy extraligových týmů. 

Agresivní nabídkou chce odstřihnout společnost BPA sport marketing, která je partnerem klubů od roku 1993. Firmu vytvořil a řadu let vlastnil mocný podnikatel let minulých Antonín Charouz. 

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit