Hana Lipovská: Referendum je nutné, hlasovala bych pro czexit

Evropská unie není tím, čím slibovala být při vstupu České republiky. Proto by podle Hany Lipovské bylo správné vypsat referendum o setrvání Česka v Unii.

Hana Lipovská: Referendum je nutné, hlasovala bych pro czexit
Hana Lipovská | Tomáš Novák týdeník HROT

Už její zvolení na konci května provázely vášně. Podle kritiků se Hana Lipovská, společně s Lubomírem Veselým a Pavlem Matochou čerstvě zvolená členkou Rady České televize chystala pracovat na zničení nezávislosti této veřejnoprávní instituce.

Některá dřívější kritická vyjádření Lipovské opravdu naznačovala, že se nejspíš nezařadí v „malé“ televizní radě na stranu fanoušků současného vedení a vůbec podoby televize. Ostatně i přátelství s Jiřím Ovčáčkem, Janou Bobošíkovou nebo někdejší spolupráce s Institutem Václava Klause byly určité indicie; kritikou veřejnoprávní televize jsou dobře známí všichni jmenovaní.

První rozruch ekonomka nominovaná do rady kardinálem Dukou vyvolala hned na jednom z prvních zasedání rady. Pro generálního ředitele ČT Petra Dvořáka navrhla nulové bonusy a obhajovala to mimo jiné tím, že nesplnil cíle sledovanosti. Místo 30procentního podílu si televize ukousla jen 29,99 procenta. Podle Lipovské přitom udržení alespoň 30procentní hranice je podmínkou pro udělení bonusu.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit