Řídil Sportisimo i Dr. Maxe. Teď chce být Pavel Vajskebr „jen“ investorem

Patří mezi nejúspěšnější ředitele v Česku. Podílel se na rozvoji Dr. Maxe a posledních pět let zasvětil největšímu sportovnímu řetězci Sportisimo. Teď Pavel Vajskebr končí a definitivně přechází na post investora

Řídil Sportisimo i Dr. Maxe. Teď chce být Pavel Vajskebr „jen“ investorem
Pavel Vajskebr | foto Tomáš Novák, týdeník Hrot

V kancelářích Sportisima na pražském Zličíně už je v podvečerní hodinu zdánlivě prázdno. Pavel Vajskebr ale ještě s kolegy ladí jednu ze svých posledních videoporad ve funkci generálního ředitele největšího sportovního řetězce v Česku. Šéfovskou agendu po třech letech, co se na pozici CEO osamostatnil, předává svému nástupci, slovenskému retailovému mazákovi Richardu Hodulovi. Ten přes 22 let pracoval pro společnost Tchibo a poslední tři roky pro ni řídil celou střední Evropu.

Odchodem z ředitelské funkce se pro někdejšího plzeňského judistu Vajskebra příběh Sportisima zcela neuzavírá. Nadále zůstává menšinovým vlastníkem a na úrovni poradních orgánů se bude dál podílet na strategickém směřování firmy, která v posledním roce překročila hranici jedenácti miliard korun v tržbách a hrubý provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl 1,3 miliardy korun.

Sportisimo je specifický fenomén. Koncept cenově dostupného zboží naředěného známými značkami, se kterým přišli na začátku tisíciletí vietnamští zakladatelé Thai Ngoc Nguyen a Do Hong Son, dodnes v Česku poráží i globální konkurenty v čele s francouzským Decathlonem a stále více se rozhlíží také v zahraničí. A Vajskebr toho byl v posledních letech důležitým motorem.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit