Podcast Zvířata s Mírou: Jak se zachraňují ohrožené antilopy Derbyho

Do druhého dílu podcastu Zvířata s Mírou si ekonom, analytik týdeníku Hrot a amatérský zoolog Miroslav Zámečník pozval vedoucí katedry chovu zvířat a potravinářství v tropech na ČZÚ, docentku Karolínu Brandlovou.

Podcast Zvířata s Mírou: Jak se zachraňují ohrožené antilopy Derbyho
Podcast Zvířata s Mírou | foto týdeník HROT

V nejtemnější Africe, od břehů řeky Gambie v jihovýchodním Senegalu přes savany v severním Togu až po husté lesy ve Středoafrické republice, zkoumají absolventky fakulty tropického zemědělství České zemědělské univerzity (ČZÚ), jak zachránit některé z nejvzácnějších antilop na téhle planetě.

O tom, proč zrovna antilopy, proč zrovna ve frankofonní Africe, a proč zrovna studentky a absolventky ČZÚ, si v dalším dílu Zvířata s Mírou povídám s vedoucí katedry chovu zvířat a potravinářství v tropech, docentkou Karolínou Brandlovou.

Odpovědi na všechny tyhle otázky Karolína má, protože hodně souvisejí právě s její osobou. Je totiž nejen vědkyní a pedagožkou na fakultě, ale od samotného začátku i předsedkyní Derbianus Conservation, spolku, který na podporu záchrany vůbec největší antilopy Derbyho, západního poddruhu, před lety vzniknul.

Zvířata s Mírou a docentkou Karolínou Brandlovou o tom, jak se zachraňují ohrožené antilopy Derbyho