(Ne)bezpečný byznys

Staral se o bezpečnost v Pentě, teď chce v čele firmy LPP dobýt Ameriku s chytrými zbraněmi. Bývalý vyšetřovatel Petr Brychta zahajuje novou kariérní kapitolu po boku zbrojaře Jiřího Sauera

(Ne)bezpečný byznys
Petr Brychta | foto Tomáš Novák, týdeník Hrot

Jeho život je práce s informacemi. Většinou s těmi tajnými. Má všemožné bezpečnostní prověrky, a ačkoli už je zhruba patnáct let spíše bílým korporátním límečkem, duši policisty v sobě nezapře. Když vám v restauraci věší bundu na věšák, vážně (byť s úsměvem) vám řekne, že kdyby to bylo opačně, už by si pečlivě hlídal, zda mu do ní nedáváte štěnici. V jeho případě to není silácká hláška, ale životní zkušenost.

Vysoký prošedivělý padesátník Petr Brychta v devadesátých letech pracoval jako elitní vyšetřovatel u Policie ČR, kde se zabýval zejména hospodářskou trestnou činností. Později byl také pracovníkem Inspekce ministra vnitra. Podílel se na vyšetřování známých ekonomických kauz, a že jich v té době bylo. Kdyby mu člověk uměl číst myšlenky, zřejmě by se dostal k barvitému výkladu českých porevolučních dějin. Avšak konkrétními historkami z této doby i po letech v civilu Brychta šetří.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit