Na Trumpa se vaří voda

Americký soudce David Carter minulé pondělí oznámil, že Donald Trump loni 6. ledna nejspíš spáchal federální trestný čin ve snaze zamezit Kongresu v řádné registraci hlasů volitelů v prezidentské volbě.

Na Trumpa se vaří voda
Donald Trump | Shutterstock.com

Znamená to, že úřady budou nadále případ vyšetřovat s uvedeným podezřením. Jedním z důkazů je dosud neznámá skutečnost, že v záznamu prezidentských telefonních hovorů chybí v klíčovou dobu více než sedm a půl hodiny, během nichž však svědkové Trumpa viděli telefonovat.

Není jisté, jestli záznam vymazaly telekomunikační firmy (jimž republikáni vyhrožují vším možným, budou-li s vyšetřovateli spolupracovat), nebo jestli se Trump po vzoru jiných mafiánů uchýlil k praxi použití de facto anonymních předplacených karet.

Jisté však je, že poté, co vinou šlendriánu ztroskotal pokus newyorských státních žalobců dostat Trumpa na daňových podvodech, rýsuje se exprezidentovi další potenciálně ničivý právní problém.

Není potom divu, že se Trump minulý týden přes média drze obrátil na svého spojence Vladimira Putina se žádostí, aby mu pomohl vyhrabat kompromitující materiály na Huntera Bidena, syna současného prezidenta.