Měsíc v médiích

Měsíc v médiích
ilustrační foto | Shutterstock.com

Matochu v čele Rady ČT nahradil Novák

Novým předsedou Rady České televize byl v prosinci zvolen Karel Novák, bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT, který televizi opustil v roce 2017, kdy proti stávajícímu šéfovi ČT Petru Dvořákovi neúspěšně kandidoval na generálního ředitele. Pro Nováka hlasovalo sedm radních z třinácti přítomných, pro dosavadního předsedu rady Pavla Matochu šest. „Pokusím se být svorníkem názorových proudů,“ okomentoval Novák své těsné vítězství. Matochu následně radní zvolili místopředsedou, dalším se stal Vlastimil Ježek, bývalý generální ředitel Českého rozhlasu. Oba dostali sedm hlasů. Rada ČT je nyní nekompletní, místo patnácti zákonem požadovaných členů jich má čtrnáct poté, co na členství rezignoval ekonom Pavel Kysilka, a to kvůli svému budoucímu angažmá, jež zatím není veřejně známé. 

Seznam.cz převezme deník Právo

Česká internetová jednička Seznam.cz Ivo Lukačoviče kupuje od Zdeňka Porybného vydavatelství Borgis, transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Seznam.cz od roku 2013 vlastní 33,6 procenta akcií Borgisu. Borgis vydává deník Právo a dodává obsah pro zpravodajské weby Novinky.cz., Sport.cz a Super.cz. Ty Seznam.cz podporuje prostřednictvím odkazů na své domovské stránce, weby tak patří k nejnavštěvovanějším v Česku.

ilustrační foto
Seznam

Kromě toho v prosinci Seznam.cz zrušil na své TV Seznam Večerní zprávy, jedinou zpravodajskou relaci ve svém programovém schématu. Televizní zpravodajství Seznamu si nezískalo dostatek diváků. Celkově TV Seznam loni dosáhla jednoprocentního podílu na sledovanosti v Česku. V nadcházející sezoně chce lákat na kupované pořady, konkrétně staré české filmy a zahraniční krimiseriály, vlastních pořadů bude minimum.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit