Zuckerberg se opřel do VR brýlí Apple Vision Pro. Naše Quest 3 jsou lepší, tvrdí

Přestože jsou brýle pro virtuální realitu Apple Vision Pro oficiálně na trhu jen několik málo dní, různé recenze již zaplavují sociální sítě. A ne vždy jsou pozitivní. Mark Zuckerberg, jehož společnost Meta který nabízí VR brýle Meta Quest 3, nahrál na Instagram video, v němž oba výrobky srovnává a Apple z toho příliš dobře nevychází.

Zuckerberg se opřel do VR brýlí Apple Vision Pro. Naše Quest 3 jsou lepší, tvrdí
Mark Zuckerberg | foto Shutterstock.com

Mark Zuckerberg na videu sedí na pohovce ve svém obýváku a vypadá to, že hovoří do běžné kamery. Teprve po nějakém čase vyjde najevo, že celý spot natáčí protisedící pomocí VR brýlí Meta Quest 3, které má nasazené na hlavě. Majitel společnosti Meta představuje technologii passtrough a zároveň se pouští do drobných srovnání obou souprav.  

„Už předtím, než jsem si VR brýle od Apple vyzkoušel, jsem předpokládal, že brýle Quest 3 se většině lidí vyplatí, protože jsou prostě dobré a k tomu ještě sedmkrát levnější než Apple Vision Pro. Ale po použití Vision Pro jsem přesvědčený, že bez ohledu na cenu jsou naše brýle jsou zkrátka lepším produktem. Tečka,“ říká.  

Podle Zuckerberga je Quest zkrátka lepší pro drtivou většinu věcí, ke kterým lidé používají smíšenou realitu a nebojí se šťouchnout do konkurenta i kvůli hmotnosti. „Naše brýle jsou také daleko pohodlnější, protože váží o 120 g méně. A to už dělá při nošení na obličeji opravdu velký rozdíl,“ uvedl a zároveň také u konkurence zmínil problém s kabely, které vedou do externí baterie. „Meta VR set nemá žádné dráty, které by vám překážely, když se s ním budete hýbat.“

Zuckerberg také poukázal na širší zorné pole setu Meta Quest 3 a tvrdil, že má jasnější displeje než Apple. Jeho další slova pak patřila srovnání technologií. „Stejně jako Quest i Vision Pro prý dovolují práci s velkými virtuálními obrazovkami. Brýle od Apple mají i vyšší rozlišení, ale celkově vzato, pro hraní her a sociální zážitky jsou Vision Pro skutečně méně vhodné.“ Důvodem má být i fakt, že mají menší knihovnu obsahu než Quest.