Maláčová na kontrole

Jana Maláčová se rozhodla sebrat sociálním demokratům i ta poslední procenta, která straně předvolební průzkumy přisuzují.

Ministryně práce spustila estrádu kolem série kontrol, které poslala do firem kvůli dodržování zákoníku práce. Jednak tím naštvala koaličního partnera ANO, bez nějž by si ČSSD ani neutřela nos, a ještě se ukázalo, že kontrolory vysílala tak trochu účelově.

Poslanec hnutí ANO Pavel Juříček je majitelem firmy Brano a zároveň jedním z mála podnikatelů, kteří z okouzlení Babišem ještě nevystřízlivěli. Ministryně práce Jana Maláčová jeho firmu přímo jmenovala mezi těmi, které prý mají potíže se zákoníkem práce. Dost troufalý krok. Juříček kvůli tomu podal stížnost na Úřad vlády.

Jak se navíc ukázalo, kontroly Maláčové šly jen tam, kde neublíží ČSSD. Například v České poště hned dvě z deseti odborových organizací hrozí stávkou kvůli špatným pracovním podmínkám, kontroly tam ale z neznámého důvodu nedorazily. Připomeňme, že Česká pošta spadá pod ministerstvo vnitra vedené ČSSD.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit