Lešek Wronka: Už nechci znovu začínat

Hudebník, producent a podnikatel Lešek Wronka za sebou nemá šťastné měsíce. Jeho byznys dostává na frak, on tak hledá radost v hudbě pro děti.

Lešek Wronka: Už nechci znovu začínat
Lešek Wronka | Tomáš Novák týdeník HROT

Po revoluci řídil obří logistickou společnost Čechofracht, kde také vydělal první velké peníze. Rodák z Třince se však vždy spíše točil kolem showbyznysu. Vystudovaný herec a muzikant z vratislavské DAMU řadu let platí za šedou eminenci české hudební scény.

Dlouhých 13 let byl bossem hudebních cen Anděl, za což si často vyslechl i ostrou kritiku. Někteří muzikanti mu dodnes nemohou přijít na jméno, jiní o něm zase mluví s respektem. Česko-polský multiinstrumentalista napsal hity pro Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou či Věru Špinarovou. Objevil zpěvačku Ewu Farnou, patřil mu jeden z největších distributorů hudebních desek a nakonec se stal, trochu nedobrovolně, také hrobařem největší obchodní sítě s hudebními nosiči v Česku – Bontonlandu.

Nedávno přesedlal na byznys s módou, ale podobně jako v případě Bontonlandu si nevybral nejlepší dobu. Obrovský outlet v Paláci Koruna na Václavském náměstí měl žít hlavně z turistů. Kvůli covidu měl otevřeno jen několik měsíců.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit