KOOPILOT hodnotí řidiče, nabídne i slevu na pojistném

Pokud budou klienti s aplikací jezdit bezpečně, po vyhodnocení skóre jim vrátíme část pojistného, vysvětluje ředitel Úseku pojištění vozidel Kooperativy Aleš Zethner

KOOPILOT hodnotí řidiče, nabídne i slevu na pojistném
Aleš Zethner, ředitel Úseku pojištění vozidel Kooperativy | Archiv

Proč jste připravili aplikaci KOOPILOT?

Celosvětově dochází k rychlému rozvoji autopojištění na principu PHYD – plať tak, jak bezpečně jezdíš. Náš produkt je založen nikoli na instalaci dodatečného zařízení do automobilu, ale na aplikaci do telefonu. Aplikace vyhodnocuje základní jízdní dovednosti, jako je rychlost a její překračování, intenzita zrychlování, zatáčení a brzdění, zaměříme se ale například i na to, jestli řidič používá mobil za jízdy. Vše je cenná zpětná vazba zejména pro začínající řidičky a řidiče. Pokud budou jezdit bezpečně, po vyhodnocení skóre jim za každý kvartál část pojistného vrátíme, tzv. cashback se může vyšplhat až na čtyřicet procent ze zaplaceného pojistného.

Co od aplikace očekáváte?

Náš příspěvek k bezpečnosti silničního provozu, protože dosavadní zkušenosti ukazují, že samotná instalace aplikace vede k odpovědnějšímu chování na silnici. Věříme, že novinka postavená na zajímavém technologickém principu nám pomůže lépe oslovit skupinu mladých. Kromě řidičů jsou to i jejich rodiče, kterým není jedno, jak jejich potomek řídí, a zároveň o něj mají obavy. Pokud ale bude mít zájem o aplikaci kterýkoli náš klient, neexistuje žádné omezení, které by tomu bránilo. Potenciál do budoucna je obrovský.

Jaký bude maximální cashback a jak ho klient získá?

Klíčovým parametrem pro výplatu cashbacku je tzv. řidičské skóre – souhrnné vyjádření řidičských kvalit, skládající se z jednotlivých sledovaných parametrů. Maximální výše dosáhnou právě mladí řidiči ve vybraných katego­riích vozidel. Aktuálně dosažený cashback klient v každý okamžik najde na úvodní obrazovce aplikace. Cashback se nevyplácí, pokud měl řidič v daném období pojistnou událost.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit