Kdo konečně zastaví daňové hony?

Potřebujeme finanční správu, která bude řádně vybírat daně. A i když jí občas někdo uteče, je to lepší, než když státní orgán páchá nezákonnou činnost.

Při čtení rozhodnutí Ústavního soudu o stížnosti podnikatele, který byl odsouzen na základě neúplného a zmanipulovaného spisu, jde člověku hlava kolem a moc nechápe. Jak může někdo v dokumentaci, v níž jde o nemalé peníze a někdy i o samotnou existenci firmy, vytrhávat listy a přečíslovávat stránky, jako by to byl památníček puberťačky? 

Když k tomu přičteme poznatky a záznamy hovorů reportérů Seznamu, je zjevné, že tento stát má problém a má ho už fakt hodně dlouho.

Daňové gestapo

Co se to tady vlastně stalo, že z úřadu, jehož úředníci dlouhá léta velmi korektně komunikovali s poplatníky, občas zpozdili vratku DPH, ale jinak dobře chápali, kdo je živí, je najednou jakési daňové gestapo, které loví na základě svých vnitřních předpisů podnikatele jako trofejní jeleny? A daňový poplatník je jen sprostý podezřelý, s nímž si může státní moc dělat, co se jí zamane?

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit