Kam nadělil pánbůh ministryni Maláčové

Vážení čtenáři, do vánočního dvojčísla týdeníku Hrot jsme pro vás připravili mimořádně pestrou nálož textů. Doufám, že vám zpříjemní svátky, které budou kvůli společnému úsilí viru a naší vlády stejně neobvyklé jako celý uplynulý rok.

Církev se učí investovat miliardové částky, které každoročně dostane od státu. Cíl je jasný, zajistit si dlouhodobý příjem a stabilitu. V některých případech to ale na stabilitu a zdařilou investici moc nevypadá, o dlouhodobém příjmu ani nemluvě. Církev aktuálně řeší několik ekonomických skandálů, o kterých nechce moc mluvit. Není se čemu divit, těžko se bude chlubit tím, že kvůli špatným investicím přijde o desítky až stovky milionů korun. Nezdařila se mimo jiné investice do cenných papírů kolabující skupiny Arca Investments či několika realitních projektů. I proto se v církvi teď dost živě diskutuje o tom, jak v budoucnu s miliardami od státu nakládat.

Dohady však brzdí skutečnost, že v církvi dochází ke generační obměně. A odcházející generace má na investice dost rozdílný pohled než mladí.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit