Hrot má rok

Tento týden uplyne rok od doby, kdy vyšlo první číslo týdeníku Hrot. Kvůli covidové pandemii to nebylo úplně lehké období, ale i díky podpoře vás čtenářů a našich obchodních partnerů jsme ho zvládli. V novém vydání Hrotu vychází dvanáct nejzajímavějších článků z uplynulého roku podle výběru redakce. Pod každým textem najdete QR kód, po jehož načtení si jako dárek můžete stáhnout kompletní číslo Hrotu, ve kterém vybraný text vyšel. Ještě jednou díky za podporu a slavte s námi.

V novém vydání ale jen neslavíme, věnujeme se i aktuálním tématům. Jedním z nich, které se patrně dotkne každého, je zvyšování daní. Pokud se chce Česko v příštích letech vyhnout stamiliardovým rozpočtovým schodkům, bez razantních úspor nebo zvyšování daní to nepůjde. Úspory jsou ale aktuálně mezi politiky takřka zakázané slovo, navíc vyžadují strukturální reformy, které se za pár měsíců nedají stihnout. O to pravděpodobnější je, že se po volbách nová vláda zvyšování daní nevyhne. Aktuálně se nejvíc mluví o těch majetkových a o odvodech z nemovitostí. Jen doufejme, že to nebudou takové zhůvěřilosti jako ty, které se objevují na webu České pirátské strany. Možností, jak více zdanit lidi a firmy, je docela dost. Více si přečtěte v našem hlavním tématu.

Pokud chcete rozjet byznys opravdu ve velkém a stále se vám to nedaří, přečtěte si pro inspiraci rozhovor s Markem Moravcem. Vycházející hvězda českého investičního nebe má za sebou studia na Oxfordu a při práci pro jeden z největších evropských investičních fondů, německý Rocket Internet, byla v Asii u zrodu dolarového jednorožce. Firma, kterou Moravec s týmem postavil, vyskočila za tři roky z nuly na miliardu dolarů. Nyní zakládá investiční fond, který bude pomáhat začínajícím startupům, na investici se mu podařilo sehnat 35 milionů eur.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit