Hokejový dynamit

Miliardář Petr Dědek hraje tvrdě. Po ovládnutí pardubického Dynama vyzval na souboj Tipsport, volá po vyčištění hokejového svazu a krouží kolem fotbalu v Hradci

Hokejový dynamit
Petr Dědek | foto Tomáš Novák, týdeník HROT

Když opouštíte horské městečko Vrchlabí směrem na Lánov a místní letiště, jeho království rozhodně nepřehlédnete. Moc podobných byznysových komplexů v krkonošské obci s dvanácti tisíci obyvateli skutečně nenajdete. Do areálu za 200 milionů korun nechal teprve loni místní byznysmen Petr Dědek sestěhovat svoje hlavní společnosti, což dávají zdaleka zřetelně najevo dvě v sobě zaklesnutá déčka nad hlavním vchodem.

„Stěhovali jsme se loni v dubnu, na hraně samotné pandemie. Do té doby jsme ve Vrchlabí sídlili na dvou místech. Oba baráky jsme ale prodali a nyní jsme zde pod jednou střechou, včetně výroby rozvaděčů pro naši firmu D+D Elektromont,“ vysvětluje Dědek v nových prosvětlených prostorách, které zatím působí poněkud nezabydleně a klidně.

„To byl záměr. Ve čtvrtém patře je to hlavně pro rodinu, v jiných patrech už to docela žije. Ale je pravda, že na prostoru jsme rozhodně šetřit nechtěli,“ vysvětluje sedmačtyřicetiletý podnikatel, který firmu zakládal společně s tatínkem bezmála před třiceti lety. Dnes v rodinné skupině pracuje také jeho sestra, syn Petr, ale třeba i švagr a synovec. A tatínek, ačkoli v důchodu, do firmy stále pravidelně chodívá.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit