Gorila a táta Blesku

Advent je hlavně doba rozjímání. Dost času na něj bude mít patrně slovenský miliardář Jaroslav Haščák, kterého minulý týden zatkla a obvinila policie. Jednoho ze spoluzakladatelů investiční skupiny Penta dohnal po 15 letech přízrak případu Gorila, Haščák je v rámci této kauzy obviněn z korumpování slovenských politiků.

Samotné zatýkání byla pořádná estráda, při které snad chyběly už jen tanky a raketomety. V domácnostech několika Haščákových spolupracovníků a obchodních partnerů od té doby zcela jistě vládne dost pochmurná nálada a je zřejmé, že podobně jako pro Haščáka si policie přijde domů pro několik dalších významných jmen. Okázalé zatýkání na Slovensku silně připomíná zásah dua Šlachta–Ištvan na českém Úřadu vlády v roce 2013. A zlé jazyky tvrdí, že to na Slovensku bude stejné i s výsledkem vyšetřování.
Na rozdíl od Haščáka si bude jistě v klidu a doma užívat advent Michal Voráček, patrně jedna z nejtajemnějších postav české mediální scény.

Rozhovory moc nedává. Voráček po revoluci prošel vedením snad všech mediálních firem v zemi. Byl mimo jiné u založení prvního byznysového časopisu Profi t, je otcem Blesku.
Z první linie zažil pád IPB, válku o Novu i restrukturalizaci Primy. Jeho současný mediální projekt Parlamentní listy budí velké vášně, my ale kvalitu jeho posledního mediálního projektu hodnotit nechceme. Jisté je, že ani jeden Voráčkův projekt nespotřeboval žádnou dotaci.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit