Do Česka míří další světový gigant. Nové skladové prostory mu zjednoduší distribuci

V posledních letech přichází do České republiky stále více nadnárodních společností původem ze západní Evropy. Lákadlem je výborná geografická poloha a zároveň výhodné napojení na dopravní uzly. Nejnovější společností, která si vybrala skladové prostory v Česku, je německý gigant Bosch, který si pronajal přes 15 tisíc metrů čtverečních průmyslových prostor v CTParku Bor.

Do Česka míří další světový gigant. Nové skladové prostory mu zjednoduší distribuci
ilustrační foto | archiv

Prostory budou mezinárodnímu dodavateli technologií a služeb sloužit primárně ke skladování elektronických součástek a kamerových systémů. Počítá se ale také samozřejmě s kancelářemi pro místní vedení a zaměstnance. Do budoucna je možné prostor o konkrétních rozměrech 15 688 metrů čtverečních rozšířit podle potřeb pronajímatele.

“Jsme velice rádi, že si tato celosvětově známá společnost s více než stoletou tradicí vybrala pro spolupráci právě CTP. Značnou roli hrála připravenost našich budov, rychlé řešení prostorů na míru či právě lokalita, která společnosti pomůže zefektivnit dodavatelský proces – v tomto případě z Německa do dalších evropských zemí. S Bosch se také potkáváme ve společném pohledu na udržitelný způsob podnikání,” komentoval Jakub Kodr, Senior Business Developer CTP.

CTPark Bor se nachází u Tachova a leží zhruba patnáct kilometrů od německých hranic. Aktuálními nájemci parku jsou například společnosti Primark, DHL či TechData. Mezi největší nájemce areálu patří společnost LOXXESS Bor, která si na podzim loňského roku pronajala 60 500 metrů čtverečních ploch.

Pronajatá plochá by měla zefektivnit dodavatelský řetězec, protože Bosch může v Boru jednoduše přijímat zboží ze sousedního Německa a v rámci Evropy ho distribuovat dále. Právě lokalita byla pro Bosch při výběru prostoru zásadní. Bosch bude ve svých skladech nově zaměstnávat zhruba stovku lidí, celkový počet zaměstnanců společnosti se blíží k 500 tisícům.