Data a poštovní panáčci. Britští poštmistři se domohli očištění jména

Neprávem odsouzení britští poštmistři dostali satisfakci – a všichni ostatní varování, k čemu vede slepá víra v IT.

Data a poštovní panáčci. Britští poštmistři se domohli očištění jména
Desítky nespravedlivě odsouzených zaměstnanců britské Post Office se po letech domohly očištění svého jména. | Profimedia.cz

Novogotická budova Royal Courts of Justice na londýnském Strandu nedaleko Trafalgarského náměstí, nejvyšší odvolací instance britské justice, byla v pátek 23. dubna zalita jinak skoupým jarním slunkem. Kromě toho zářila úsměvy zhruba čtyř desítek mužů a žen, kteří si navzájem gratulovali, mávali fotografům, i sem tam transparent se objevil.

Nebyla to však obzvlášť bujará oslava zlaté svatby, jak by se na první pohled zdálo. Byli to lidé, kteří přijeli do Londýna obhájit svoji čest ve zdánlivě ztraceném souboji s obrovitým zaměstnavatelem, britským státem vlastněnou poštou Post Office. Vyhráli, i když jen taktak.

Bankroty, rozvody, žalář

Téměř na den o sedmnáct let dříve vkráčeli za bílého dne do malé poštovní pobočky v Edinburghu tři muži. Sebrali všechno, co našli, nacpali to do dvou dodávek a zase odjeli. Nebyli to zloději, nýbrž muži zastupující Post Office, jeden z nejrespektovanějších úřadů britského státu.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit