Další sabotáž na Zemana? Mynář by se měl bát

Nedůstojné, tragikomické uvedení exprezidenta Zemana do jeho nové kanceláře symbolizuje ubohost celé jeho, naštěstí již bývalé, „hradní party“ v čele s kancléřem Mynářem.

Další sabotáž na Zemana? Mynář by se měl bát
Zemanova kancelář je v patře, takže se do ní coby vozíčkář bez cizí pomoci nedostane. | foto Profimedia.cz

Zdá se, že Miloš Zeman nemá pokoj ani poté, co se odstěhoval z Pražského hradu. Napřed se mu organizovaná skupina tvořená senátory a lékaři pokusila odebrat prezidentské pravomoci, teď se mu zase někdo pokouší zabránit ve volném přístupu do jeho postprezidentské kanceláře.

Jak jinak si lze vysvětlit to, že Zemanova kancelář je v patře, takže se do ní coby vozíčkář bez cizí pomoci nedostane. Byt, který si spolek Přátelé Miloše Zemana pronajal jako kancelář pro bývalého prezidenta, zkrátka není bezbariérový. Když do něj Zeman poprvé dorazil, snad všemi médii prolétly záběry, jak ho bodyguardi téměř nesou do prudkých schodů.

Být na místě někdejšího kancléře Vratislava Mynáře, který svého prezidenta neopustil ani v době, kdy už je obyčejným občanem, začnu se pomalu bát, jestli na mě Zeman také nepodá trestní oznámení nebo žalobu za sabotáž.

Něco podobného se už totiž stalo lékařům z Ústřední vojenské nemocnice, kteří Zemanovi po posledních sněmovních volbách nejspíš zachránili život.

Ale třeba Mynáře taková drobnost od jeho šéfa nerozhází. Ostatně na policejní vyšetřování je zvyklý.