Armáda plná Mohamedů

Armáda plná Mohamedů
ilustrační foto | Profimedia.cz

Obhájci ruské agrese na Ukrajině a imperiálních sklonů Moskvy s oblibou tvrdí, že Putinova politika staví hráz západní dekadenci a ztrátě křesťanských hodnot

Místo počítání genderů nebo politické korektnosti prý nabízí skutečné konzervativní hodnoty. O to hůře skousnutelné proto musí být (nejen) pro české putinovce informace o národnostním složení ruské okupační armády.

Kdo by si představoval, že mezi jmény bojovníků za „denacifikaci“ Kyjeva najde převahu Ivanů a Alexandrů, je na velkém omylu.

Na základě analýzy zastoupení národnostních a etnických menšin v ruské armádě, kterou dělal ruský novinář Kamil Galejev z institutu Wilson Center, se odhaduje, že největším zdrojem lidské potravy pro ukrajinská děla nejsou etničtí Rusové, ale naopak právě menšiny žijící na území Ruska.

Zatímco slovanská populace Ruské federace trpí klesající porodností a neochotou sloužit v armádě, chudé regiony v sobě skrývají podstatně větší potenciál. Například na kyjevské frontě tak mezi padlými tvoří největší skupinu Dagestánci a nejčastějším jménem vojáka ruské armády jsou různé variace na Mohameda.