54 miliard. MTX Group Petra Otavy dosáhla za rok 2021 rekordních výsledků

Skupina MTX Group českého byznysmena Petra Otavy hlásí rekordní loňský rok.

54 miliard. MTX Group Petra Otavy dosáhla za rok 2021 rekordních výsledků
Petr Otava | foto Hynek Glos, týdeník Hrot

Za rok 2021 dosáhla skupina nekonsolidovaných tržeb na úrovni 54 miliard korun a EBITDA 2,6 miliardy korun. Úspěch podpořila zejména diverzifikace produktového portfolia skupiny a růst jednotlivých firem.

Petr Otava, předseda představenstva MTX Group a.s., k tomu uvedl: „I přes komplikované tržní podmínky spojené s pandemií jsme dosáhli rekordních ekonomických výsledků. Včas jsme zareagovali na aktuální potřeby trhu, a to především díky synergiím a vhodné diverzifikaci produktového portfolia skupiny.

V současné době aktivně sledujeme bezprecedentní vývoj cen energetických a průmyslových komodit, který je z mnoha důvodů nadále hodně nestálý. Současná geopolitická situace významně zvyšuje riziko hospodářské recese v Evropě, proto jsme v našich ekonomických výhledech a investičních záměrech velmi obezřetní.

Navzdory nervozitě, která panuje na trzích, půjdeme cestou snížení energetické náročnosti našich provozů a budeme pokračovat v jejich ekologizaci tak, aby byly i nadále konkurenceschopné, šetrné k životnímu prostředí a bezpečné. Investice se týkají především našich metalurgických závodů“. 

O MTX Group a.s.

MTX Group je významný ryze český průmyslově obchodní a výrobní holding se sídlem v České republice, jehož činnost je soustředěna na řízení, financování, strategii a koordinaci všech svých společností. Do skupiny patří 17 společností, například Metalimex, OKK Koksovny, Al Invest Břidličná, Strojmetal, Měď Povrly, Tapa Tábor nebo ICE Industrial Services.

V pěti oblastech podnikání se zaměřuje především na kovy, energetické komodity, obaly, trading a služby. Holding zaměstnává 2500 zaměstnanců. Skupina v roce 2021 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 54 miliardy korun.