jídlo

Proti plýtvání jídlem: Nesnězeno zachránilo desetitisíce porcí, které by skončily v koši. Pomáhá i Starbucks

Čtyři roky spolupráce a více než 35 tisíc zachráněných jídel z 80 poboček. Kavárenský řetězec Starbucks se v roce 2019 spojil s platformou Nesnězeno, aby bojoval proti plýtvání jídlem.

Čtyři roky spolupráce a více než 35 tisíc zachráněných jídel z 80 poboček. Kavárenský řetězec Starbucks se v roce 2019 spojil s platformou Nesnězeno, aby bojoval proti plýtvání jídlem.

Celý článek
0

Drahé komodity poženou inflaci výše, varuje největší světový investiční fond

Prudce rostoucí ceny energií a surovin zkomplikují centrálním bankám boj proti inflaci, říká šéf Norges Bank Investment Management.

Prudce rostoucí ceny energií a surovin zkomplikují centrálním bankám boj proti inflaci, říká šéf Norges Bank Investment Management.

Celý článek
0

Milán proti zmrzlině: sladkou pochoutku už si v noci nekoupíte

Starosta perly italského severu vytáhl proti turistům a rušení nočního klidu. Naštval ale restauratéry. Měl by se spíš věnovat tomu, co město skutečně pálí, zní kritika.

Starosta perly italského severu vytáhl proti turistům a rušení nočního klidu. Naštval ale restauratéry. Měl by se spíš věnovat tomu, co město skutečně pálí, zní kritika.

Celý článek
0

Restaurace zbytečně vyhodí jídlo za biliony ročně, umělá inteligence teď s plýtváním bojuje

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

V restauracích i bistrech po celém světě se každý den vyhazují desítky až stovky kilogramů nedojedených porcí a prošlých surovin. Tento globální problém by mohla vyřešit umělá inteligence, která dokáže díky strojovému učení a hlubokým analýzám dat snížit plýtvání o polovinu.

Celý článek
0

Chcete být krásní? Tak neslaďte a nejezte bagety

Studie francouzských vědců odhalila, že snídaně složená z rafinovaných sacharidů snižuje atraktivitu. Každý, kdo se chce líbit, by si proto místo bílého měl dát celozrnné pečivo a „zapomenout“ si osladit čaj.

Studie francouzských vědců odhalila, že snídaně složená z rafinovaných sacharidů snižuje atraktivitu. Každý, kdo se chce líbit, by si proto místo bílého měl dát celozrnné pečivo a „zapomenout“ si osladit čaj.

Celý článek
0

Dáme jedlo? Nie, nemôžeme. Foodora byla na Slovensku ztrátová a odchází

Slovensko už není pro rozvážkovou službu Foodora, která byla u nás dříve známá pod názvem Dáme jídlo, dostatečně atraktivní. V Česku zatím zůstává vše při starém.

Slovensko už není pro rozvážkovou službu Foodora, která byla u nás dříve známá pod názvem Dáme jídlo, dostatečně atraktivní. V Česku zatím zůstává vše při starém.

Celý článek
0